Erkekler için Kimono
+2
shinigami91
GaZeRocK
6 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Erkekler için Kimono
Kadınların giydiği kimonolarla kıyaslanınca erkeklerin giydikleri daha basittir ve çoraplarla sandallar sayılmazsa genellikle beş parçadan oluşur.
Erkek ve kadın kimonoları arasındaki en dikkat çekici fark kollardadır. Erkek kimonolarında kollar ya tamamen ya da alttan 3 ila 8 cm'den fazla ayrık olmamak kaydıyla büyük oranda gövdeye bağlıdır, kadın kimonolarının kolları ise hem geniş hem de gövdeye bağlı değildir. Hemen altından obi geçeceği için erkek kimonolarının kolları daha az geniştir. Halbuki kadın kimonolarının kollarının büyük kısmı gövdeye dikili olmadığı için obiye bir engel teşkil etmez ve geniş kollar obinin üzerinden aşağıya sarkar.
Günümüzde erkek kimonolarının başlıca farklılığı kumaşındadır. Tipik bir kimono koyu renk olur: Siyah, lacivert ve koyu yeşil, bazen de kahverengi çok kullanılan renklerdir. Kumaşlar genellikle mattır. Bazılarında belli belirsiz bir desen bulunur ve kendinden desenli kumaşlar günlük kimonolarda çok yaygındır. Daha da gündelik olarak kullanılan kimonolar açık mor, yeşil ve mavi gibi kısmen parlak renklerde de olabilir. Sumo güreşçileri ise küpeçiçeği ("fuşya") rengi gibi oldukça parlak renklerde kimonolar giyer.
En resmî kimono, göğüste, omuzlarda ve arkada beş kamon içeren sade siyah kimonodur. Biraz daha az resmîsi üç kamon içeren kimonodur. Bunlarda genellikle beyaz içlik ve aksesuarlar kullanılır.
Hemen hemen her kimono, hakama ve haori eklenerek daha resmî hâle getirilebilir.
Erkek ve kadın kimonoları arasındaki en dikkat çekici fark kollardadır. Erkek kimonolarında kollar ya tamamen ya da alttan 3 ila 8 cm'den fazla ayrık olmamak kaydıyla büyük oranda gövdeye bağlıdır, kadın kimonolarının kolları ise hem geniş hem de gövdeye bağlı değildir. Hemen altından obi geçeceği için erkek kimonolarının kolları daha az geniştir. Halbuki kadın kimonolarının kollarının büyük kısmı gövdeye dikili olmadığı için obiye bir engel teşkil etmez ve geniş kollar obinin üzerinden aşağıya sarkar.
Günümüzde erkek kimonolarının başlıca farklılığı kumaşındadır. Tipik bir kimono koyu renk olur: Siyah, lacivert ve koyu yeşil, bazen de kahverengi çok kullanılan renklerdir. Kumaşlar genellikle mattır. Bazılarında belli belirsiz bir desen bulunur ve kendinden desenli kumaşlar günlük kimonolarda çok yaygındır. Daha da gündelik olarak kullanılan kimonolar açık mor, yeşil ve mavi gibi kısmen parlak renklerde de olabilir. Sumo güreşçileri ise küpeçiçeği ("fuşya") rengi gibi oldukça parlak renklerde kimonolar giyer.
En resmî kimono, göğüste, omuzlarda ve arkada beş kamon içeren sade siyah kimonodur. Biraz daha az resmîsi üç kamon içeren kimonodur. Bunlarda genellikle beyaz içlik ve aksesuarlar kullanılır.
Hemen hemen her kimono, hakama ve haori eklenerek daha resmî hâle getirilebilir.
GaZeRocK- Super Mod
-
Hobiler : Dans etmeyi çok severim .. müzik dinlemeyi çok severim ... anime - drama ve video izlemeyi çok severim.... konuşmayı insanları güldürmeyi ve onları mutlu etmeyi çok severim. insanları mutlu edince bende mutlu oluyorum... yardım etmeyi çok severim...
Lakap : ZepçüK
Favori Lafınız : ReiTa*mm -\^o^/-
Rep :
Ruh Halim :
İsim : SuzuKi Hikaru
Geri: Erkekler için Kimono
bende giymek istiyorumm ama kolları anlamadım doğrusu nasıl öyle :hönk:
sağol bilgi için ezgii
sağol bilgi için ezgii
shinigami91- GazetteFanTr Gururu
-
Ruh Halim :
önemli değil reitamdan rica ederim senin için.. zaten kendiside düğünde giycek onun bildiği bir yer vardır .. sana yardımcı olur
GaZeRocK- Super Mod
-
Hobiler : Dans etmeyi çok severim .. müzik dinlemeyi çok severim ... anime - drama ve video izlemeyi çok severim.... konuşmayı insanları güldürmeyi ve onları mutlu etmeyi çok severim. insanları mutlu edince bende mutlu oluyorum... yardım etmeyi çok severim...
Rep :
Ruh Halim :
iyi olur valla
shinigami91- GazetteFanTr Gururu
-
Ruh Halim :
baya ayrıntılı anlatmışım saoL canımmm
PhAtLaq-BoLoN- GazetteFanTr Kurdu
-
Hobiler : Müzikkk
Lakap : GeWyİİİ
Favori Lafınız : Vazgeçersen kaybedersinn...
Rep :
Ruh Halim :
önemli değil canım
GaZeRocK- Super Mod
-
Rep :
Ruh Halim :
kolları anlamadım ama sağol zepçükümm
x!MizU!x- GazetteFanTr Bilgini
-
Hobiler : uyumak, müzik dinlemek, arkadaşım yasemini deli etmek, video izlemek
Lakap : mizu
İleti : Junsu dedim böğrüme bastım gitti el aleme yar oldu T.T -abartılıfangirlbakışaçısı-
Favori Lafınız : Oh Yes ! Disco Stick bi de hepimiz b.o.k.'uz xD = bütün otorieye karşı yanlış anlaşılma olmasın xD
Rep :
Ruh Halim :
İsim : Aikawa Mizu =P
önemli değil canım
GaZeRocK- Super Mod
-
Rep :
Ruh Halim :
saol cnm
Ruki- GazetteFanTr Kurdu
-
Rep :
Ruh Halim :
İsim : Kübra